Social Media Monitor – December 2017

Kan jij vandaag nog zonder sociale media?

Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk nee. Maar hoe is social media ontstaan?

De eerste social media ontstonden in de jaren 70 in de vorm van fora. Hier kon je op het internet meepraten in een gesprek met andere mensen over een bepaald onderwerp. In 1995 ontstond de eerste echt profielensite: www.classmates.com. Op deze site kon je je via een eigen gemaakte profiel met relaties verbinden. In 1997 ging er een nieuwe site de lucht in: www.sixdegrees.com. Hier kwam je in contact via je eigen profiel met zowel bekende als onbekende mensen.

Rond 2000 werden er nieuwe profielsites geïntroduceerd die erg populair waren. Dit waren Friendster in 2002, en MySpace en LinkedIn in 2003. Het concept van deze sites was nog precies hetzelfde als ongeveer 10 jaar geleden. Via je eigen profiel onderhoud je contact met andere profielen. Wel waren deze social media sites voornamelijk gericht op volwassenen. Daarom werd in 2004 Facebook geïntroduceerd. Dit was een soort studentenversie van Friendster. Bij al deze sites stond nog het hebben van een profiel centraal. Toch was er behoefte aan meer. Via Flickr kon je foto’s en afbeeldingen delen, Digg liet nieuwsberichten zien en in 2005 werden de eerste filmpjes op YouTube getoond.

Omdat social media niet meer weg te denken is uit onze huidige maatschappij, brachten wij de impact van jullie social media posts  op Facebook, Twitter en Instagram in kaart voor het eerste kwartaal van 2018. Download de Mindwize Social Media Monitor en ontdek welke NGO’s het beste scoorden op social media.

De juiste cijfers voor het eerste kwartaal zijn…

We stelden vast dat er in de versie die we in april op de site zetten een foutje was ingeslopen.
Hieronder kun je nu de juiste versie downloaden.

Download hier

Heeft u vragen?

Wil je meer weten over onze monitor of ben je benieuwd hoe je meer uit je online fondsenwerving haalt? Maak dan een afspraak met Liesbeth, via liesbeth@mindwize.be.

Ontvang je de social media monitor nog niet?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste update altijd direct in je inbox.