Social Media Monitor Q1 2021

De prachtige lente is al tevoorschijn gekomen. Met een hapje en een drankje kan iedereen genieten. Maar ben jij ook benieuwd naar de resultaten van de Social Media Monitor?

Neem je hapje en je drankje al bij de hand want de organisaties met het grootste bereik, volgers en mediawaarde zijn …

Download de social media monitor

Door een herziening van enkele organisaties zal de ranglijst lichtjes gewijzigd zijn. Lees hieronder meer. 

Gewijzigde ranglijst door herziening internationale volgers

Sommige organisaties gebruiken de Facebook-tool waarbij de nationale pagina’s worden samengevoegd met de internationale pagina. Op basis van de lokalisatie van de bezoekers worden dan de lokale posts getoond.

Met de tool kan de organisatie één universele merknaam en één marketing-URL gebruiken voor elke pagina. Maar de tool maakt het ook mogelijk om het aantal volgers op de internationale pagina te delen op de lokale pagina.
Artsen Zonder Grenzen had in maart bijvoorbeeld 69.000 volgers en Médecins Sans Frontières  97.897 volgers. Hun internationale pagina telt ongeveer11 miljoen volgers.

De Mindwize Social Media Monitor is bedoeld voor organisaties in België. Het opnemen van internationale volgers zou een slechte vertekening zijn voor onze monitor. Daarom hebben we voor de betreffende organisaties lokale volgers geraadpleegd en deze gebruikt voor de monitor.

Als we het voorbeeld van Artsen Zonder Grenzen en Médecins Sans Frontières terugnemen, zouden beide pagina’s van de organisatie in de top 3 zitten dankzij de 11 miljoen volgers van de internationale pagina, terwijl ze lokaal veel minder volgers hebben.

Wat betekent dit voor mijn organisatie?

Heeft jouw organisatie gebruik gemaakt van internationale volgers? Dan vind je nu het aantal volgers van jouw lokale pagina. Ook jouw ranking zal anders zijn en de resultaten zullen afwijken van voorgaande kwartalen.
Indien we de volgers van je lokale pagina niet meer kunnen terugvinden, zullen we het laatste gemeten aantal volgers gebruiken.

Voor de andere organisaties die wij opvolgen, en die geen gebruik maken van de internationale volgers, kan er slechts een kleine wijziging in de ranglijst zijn.

Meer informatie over de internationale pagina’s vind je hier terug.

Heb je vragen hierover, neem dan zeker contact op met Liesbeth via liesbeth@mindwize.be

Heb je vragen?

Wil je meer weten over onze monitor of ben je benieuwd hoe je meer uit je online fondsenwerving haalt? Maak dan een afspraak met Liesbeth, via liesbeth@mindwize.be.

Ontvang je de social media monitor nog niet?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste update altijd direct in je inbox.