Social Media Monitor – Q2 2018

We hebben de 25e meting van de Social Media Monitor verwerkt. We begonnen in juni 2016 en hebben sindsdien mooie groei gezien!

Twee jaar IMPACT

In 2018 zitten 1.959.000 social media volgers in onze monitor, ten opzichte van 1.200.000 volgers bij diezelfde organisaties in juni 2016. Een stijging van ruim 60%! Ook het aantal berichten nam toe van 4.000 maandelijkse berichten naar 4.600 maandelijkse berichten. Social Media zijn een belangrijk medium om te communiceren en draagt zeer zeker bij aan de impact van onze sector!

Gemiddeld steeg het aantal Facebook volgers met 56% en het aantal berichten met 19%. Op Instagram steeg het aantal volgers met meer liefst 272%! Dat is bijna 3 keer zoveel als bij de start van de meeting. Twitter toont voor onze sector nog een stijging in het aantal fans. Het aantal tweets blijft sinds 2016 stabiel.

2e kwartaal 2018

In vergelijking met het eerste kwartaal is GAIA dit kwartaal de organisatie die de hoogste waarde haalt uit haar social media inzet. Zij communiceren frequent met hun fans over dierenrecht en –(on)recht. Dat loont in de publicatiewaarde die zij behalen. Met een derde plaats in het aantal volgers, halen zij een eerste plaats in de gemiddelde maandwaarde! Zij houden polls en brengen mensen in beweging voor hun idealen. Een voorbeeld voor andere organisaties!

Tijd voor een update

We meten inmiddels twee jaar dezelfde organisaties. Tijd voor een update! Zijn er nog organisaties die volgens jou gemonitord moeten worden? Laat het ons gerust weten op info@mindwize.be.

Download hier

Heeft u vragen?

Wil je meer weten over onze monitor of ben je benieuwd hoe je meer uit je online fondsenwerving haalt? Maak dan een afspraak met Liesbeth, via liesbeth@mindwize.be.

Ontvang je de social media monitor nog niet?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste update altijd direct in je inbox.