Grote-gever-mailing Stichting ParkinsonFonds

Hersenonderzoek keihard nodig

Wil je grote donaties werven met een mailing? Maak je belangrijkste en meest trouwe donateurs dan het middelpunt. In deze mailing ontving de donateur een persoonlijk voorstel om hersenonderzoek naar de ziekte van Parkinson mogelijk te maken.

In de ‘gewone’ mailings van Stichting ParkinsonFonds staan altijd een onderzoek en een onderzoeker centraal. In de grote-gever-mailings borduren we voort op de succesvolste dm’s. Op meerdere plekken in het pakket bedanken we de donateur natuurlijk voor eerdere donaties en trouwe steun.

Grote gift voor onderzoek

De donateur ontving een persoonlijk voorstel. Daarin belichtten we het onderzoek van verschillende kanten en maakten we duidelijk dat het een speciale actie is, buiten de reguliere giftvraag om.

De donateurs ontvingen een:

  • A4-envelop
  • A4-brief
  • Map + projectvoorstel
  • Acceptgirokaart
  • Extra item ter illustratie van onderzoek

Gemiddelde gift: 3 keer zo hoog

De respons was gelijk aan die van andere mailings aan deze groep donateurs, maar het gemiddelde giftbedrag was 3 keer zo hoog als bij soortgelijke mailings zonder focus op hoge-gift-gevers.

Remindermailing

De respons van de remindermailing was gelijk aan die van andere mailings, maar het gemiddelde giftbedrag was 2 keer zo hoog als bij soortgelijke mailings zonder focus op hoge-gift-gevers.

Over Stichting ParkinsonFonds en MindwizeLogo Stichting ParkinsonFonds

Stichting ParkinsonFonds en Mindwize werken al meer dan 20 jaar succesvol samen. Mindwize werft crossmediaal fondsen om fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Parkinson mogelijk te maken.

Via direct mail, telemarketing, deur-aan-deurdonateurswerving, online en Stopperadvertenties voor Stichting ParkinsonFonds is het donateursbestand in de afgelopen 20 jaar gegroeid naar zo’n 95.000 actieve donateurs.

Ook maakt Stichting ParkinsonFonds gebruik van het CRM-systeem van Mindwize, waardoor fondsenwervende campagnes gemakkelijk kunnen worden ingericht en gemonitord.

Wil jij ook een grote-gever-mailing voor jouw organisatie?

Neem dan contact op met Robert Leendertse via robert@mindwize.nl

Wist je dat direct mail de grootste bron is voor grote gevers en legaten? Whitepaper direct mail NL

Ontdek de 5 redenen waarom direct mail zo relevant is!

Uit onderzoek blijkt dat direct mail een toegevoegde waarde heeft naast digitale communicatie.

Bij Mindwize houden we van direct mail. Niet alleen omdat het nog steeds effectief is om donaties te werven en donateurs te binden, maar ook omdat het een mooi medium is om emotie en urgentie over te brengen. De feiten van ons onderzoek spreken voor zich.

Download deze whitepaper en ontdek de 5 redenen waarom direct mail zo relevant is!

Download whitepaper

Vragen over deze campagne?

Neem dan contact op via info@mindwize.nl of bel 023-5677000.

Andere campagnes

Waar we ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over fondsenwerving campagnes in je inbox.