Online leadgeneratie voor Muziekids Nederland

Voor Muziekids ontwikkelden we een online campagne om meer inkomsten en donateurs te genereren. Muziekids is een kleine stichting die nu voor het eerst echt actief gaat fondsenwerven. De stichting wil graag een database van particuliere donateurs opbouwen, om meer geld op te halen voor de Muziekids studio’s in ziekenhuizen.

De 3 beste concepten getest

Zoals we vaker doen, hebben we eerst gebrainstormd over verschillende mogelijke concepten. Dit doen we samen met onze online specialisten, projectmanager, accountmanager en natuurlijk de klant.

De 3 beste concepten hebben we uitgewerkt in Facebook posts, een landingspagina en een e-mail journey. De e-mailjourney bestond uit:

  1. bedanken
  2. opvolging met geldvraag
  3. vragen om structurele steun

Elk week leverden we de geworven leads aan ons callcenter Socialcall, die de leads hebben nagebeld.

‘Muziek doet wonderen met het brein!”
Erik Scherder

Voor een van de concepten vonden we hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder bereid om zich als ambassadeur in te zetten. Dit concept leverde de meeste leads tegen de laagste kosten op en was dus het meest rendabel. Deze campagne is vervolgens grootschalig uitgerold.

Resultaten

Vervolgens hebben we een online leadgeneration campagne opgezet. Daarmee zij zijn 838 nieuw leads geworven. Deze leads hebben we nagebeld om te vragen of zij structurele donateur wilde worden of een machtiging wilden geven. De meeste gaan maandelijks doneren.

Wil jij meer weten over online leadgeneratie voor jouw goede doel?

Neem dan contact op via info@mindwize.nl of bel 023-567 7000.

Over Muziekids

In een ziekenhuis ben je als kind vaak jezelf niet meer. Je bent niet Jeroen of Saskia, maar zieke Jeroen of zieke Saskia. Maar als je een Muziekids Studio binnenloopt en muziek begint te maken, valt het ziek zijn weg. Stichting Muziekids wil alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen voorzien van een Muziekids Studio. Alle kinderen tot 18 jaar die in deze instellingen behandeld worden of op bezoek komen zijn welkom. Hier kunnen zij onder professionele begeleiding ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren.

Zo zet jij leadgeneratie effectief in! Whitepaper online leadgeneratie

Leer van drie succesvolle praktijkvoorbeelden

Vandaag bekijk je een video op Facebook over dierenleed. Morgen zie je een advertentie van een goed doel voor dierenrechten om een petitie te tekenen, brochure te downloaden of een quiz te doen – iets waarmee de organisatie aan jouw contactgegevens kan komen. Hiermee ben jij een lead geworden. Het goede doel kan jou bereiken. Met een vraag, een aanbod of een dienst.

In deze whitepaper lichten wij wat praktijkvoorbeelden van online leadgeneratie voor je uit.

Download het online leadgeneratie whitepaper

Wil je meer weten over deze campagne of over de mogelijkheden van een leadgeneratietest?

Neem dan contact op via info@mindwize.nl of bel 023-567 7000.

Andere campagnes

Waar we ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over fondsenwerving campagnes in je inbox.